Navigatie

Wat is steigerhout

Steigerhout is ruw vurenhout met een lange vezel welke veelal in de bouw wordt gebruikt om op te lopen. De planken zitten vol met cement, bagger en veel roestige spijkers. Doordat deze planken weer en wind hebben doorstaan krijgen ze de bekende ruige uitstraling.

Werking van het hout

Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus soms iets werken (uitzetten of krimpen).

Wij zorgen er altijd voor dat het hout goed is gedroogd zodat krimping van het hout vaak nihil is.

Soorten steigerhout

Je hebt oud en nieuw steigerhout. Oud steigerhout zijn de gebruikte planken zoals uitgelegt hierboven. Nieuwe planken zijn ongebruikte blanken planken.

Steigerhout kan gehandeld worden met een verf of een wash. Grey en white wash zijn veel gebruikte kleuren.

Behandeld steigerhout kan bij ons niet geruild worden.

Matriaal en onderhoud

Al onze meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. De planken komen rechtstreeks van de bouw en worden pas na droging door ons verwerkt. Dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschillen. Wij zorgen er altijd wel voor dat er per set gebruik wordt gemaakt van de zelfde kleur planken om zo kleur verschil te beperken. Steigerhout is robuust, dit betekend dat het
hout en met namen oud steigerhout nooit gelijk is en sporen van gebruik bevatten zoals oneffenheden, puntjes, deukjes etc. Een
kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout.

De steigerhouten meubelen en kindermeubelen worden met zorg geschuurd en geborsteld en worden zo goed als splintervrij aangeleverd. Wij raden het wel aan voor gebruik de meubels af te nemen met lauw water.

Mochten er vlekken onstaan op uw steigerhouten meubel dan kunt u deze simpel reinigen met wat lauw water, groene zeep en een schuurspons. Bijna alle vlekken kunt u hiermee verwijderen.

Het opschuren van de meubels kan natuurlijk ten alle tijde, de planken zullen er dan zo goed als nieuw uit gaan zien.

 

© 2012 - 2018 De leukste kindermeubelen voor jong en oud ! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel