Navigatie

Hoe weet je of je bestelling is ontvangen?

Zodra je de bestelling hebt betaald, sturen we je een e-mail waarin we de ontvangst van je bestelling bevestigen. In deze e-mail vind je informatie over de producten die je hebt besteld, de totale kosten van de bestelling inclusief bezorging, en het bestelnummer.

Waar komt je bestelling vandaan?

Wanneer je bestelling is geplaatst, komt deze in ons planningsysteem voor levering terecht. Vervolgens wordt de bestelling verzameld en geleverd vanuit onze werkplaats in Breda.

Wanneer wordt de bezorgdatum bevestigd?

Hierover ontvangt u een mail zodra uw bestelling klaar staat.

Hoe word je geïnformeerd over de bezorging?


Bezorging per eigen bezorger en pakketbezorging 
Binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling sturen we je een orderbevestiging. 
Op maat gemaakte goederen kunnen niet meer geannuleerd worden nadat je van ons een bevestiging van je bestelling hebt ontvangen. 

Bezorging door Zeeptijd

Zodra uw order klaar staat voor verzending ontvangt u bericht, in overleg wordt er een datum met u afgesproken. 


De bezorgtijd opvragen bij pakketpost 
Wordt je bestelling per pakketpost bezorgd, dan ontvang je één werkdag voor de bezorging een e-mail met daarin de 3S-code van je bestelling. Je kunt met deze code de bezorgtijd van je pakketbestelling opvragen via Track & Trace bij Post.nl

Moet je aanwezig zijn tijdens de bezorging?

PostNL doet de eerste bezorgpoging. Als je niet thuis bent, laat PostNL een kaartje achter om je te laten weten dat de bezorging zal plaatsvinden op een voor jou geschikt moment, óf dat PostNL het de volgende (werk)dag opnieuw probeert, óf dat je de goederen kan ophalen bij het dichtstbijzijnde ophaalpunt. 

Bezorging via de bezorgdienst van Zeeptijd. Als je de levering niet in ontvangst kan nemen, zorg er dan voor dat er iemand aanwezig is die dat namens jou kan doen. Dit moet een volwassene zijn die de levering in ontvangst kan nemen en de bezorgers zo nodig instructies kan geven. Meubelen worden tot de deur geleverd tenzij het gemonteerd moet worden.

Zetten wij je meubels in elkaar?

Wij zetten alle meubels in elkaar, dit wordt gedaan op de plek die u aanwijst. Meubelen die al in elkaar staan worden tot de deur geleverd.

Kan je op maat gemaakte producten annuleren?

Er zijn bepaalde producten die je niet kan annuleren als de bestelling geplaatst is. Dit zijn de op maat gemaakte producten en hiervoor gelden andere voorwaarden. Binnen 24 uur nadat je de bestelling van een dergelijk product hebt geplaatst kunt u dit annuleren.

Ontvang je ook een factuur?

De factuur ontvangt u meteen na aankoop van uw product. 

 

© 2012 - 2018 De leukste kindermeubelen voor jong en oud ! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel